Skoči na glavno vsebino
Select Page

ČISTILNA AKCIJA

Industrijski in tehnološki razvoj v današnjem svetu vplivata na čedalje manjše zanimanje družbe za spoštovanje narave in upoštevanje njenega naravnega cikla. V splošnem velja prepričanje, da je narava podrejena človeku in da je njen edini namen služenje različnim potrebam človeka. Vendar pa še zdaleč ni tako. Če se človek želi uspešno razvijati, se mora vračati k naravi. in če pogledamo okoli sebe, je ta umazana. A ne pozabimo na dejstvo, da ima vsak izmed nas izbiro in pot se vedno začne pri prvem koraku.

Na šoli smo v prepričanju, da imamo kot posamezniki, ki se združijo, moč, da vsakdan spremenimo, organizirali čistilno akcijo, kjer smo prispevali vsak svoj delček k vrnitvi v prvobitnost našega okolja in s tem tudi obstoja.

DAN ŽENA

Učenci 1. razreda smo ob dnevu žena mamicam pripravili presenečenje. Nismo natrgali rožic na travniku, ampak smo naredili zvončke iz papirja. Našim mamicam želimo pokazati, da jih imamo zelo radi.

Učenci 1. razreda z učiteljicama želimo vsem ženam ob tem prazniku vesel in ljubezniv dan.

NEMZETKÖZI NŐNAP

Az 1. osztályos tanulók nőnapi meglepetéssel készültünk az édesanyáknak. Nem szedtünk virágot a réten, hanem papírból hóvirágot készítettünk. Anyukáinknak szeretnénk megmutatni, hogy nagyon szeretjük őket.

Az 1. osztályos tanulók és tanító nénik minden nőnek boldog és szeretetteljes nőnapot kívánunk.

ÉNEKVERSENYRE

2024 február 22.-én, csütörtökön az iskolai énekkar és énekhármas elmentünk Zalaegerszegre az énekversenyre. Reggel 7.30-kor indultunk Zalaegerszeg felé. Útközben felszedtük a Dobronaki és a Lendvai énekkarosokat. Amikor odaérkeztünk át öltöztünk magyar nép ruhába és énekelni kezdtünk. Gyorsan sorra érkeztünk. A fellépés után ebédelni mentünk. Az ízletes ebéd után haza indultunk.

Következő nap megtudtuk, hogy az iskolai énekkar és énekhármas arany elismerést kapott.

Iva, Tija és Zoja

POMEMBNO:/
FONTOS:


Ob 40 letnici DOŠ Prosenjakovci/A pártosfalvi KÁI 40. évfordulójára:


Predstavitveni video/Bemutató videó:


Koledar dogodkov/ Eseménynaptár

varna raba interneta
TOM_logotip

Šolsko glasilo - ČEBELICA/
Az iskolaújság - MÉHECSKE:

Dostopnost