Skoči na glavno vsebino
Select Page

22. april se kot dan Zemlje na svetovni ravni letos praznuje že 50. leto zapored.

Glavna tema letošnjega dneva Zemlje so podnebni ukrepi, o katerih že veliko vemo, saj smo jim lani v okviru razširjenega pouka, dejavnosti Eko šola, kakor tudi letos, namenili veliko časa. Tema lanskega eko dneva je se je prav tako navezovala na podnebne spremembe. Lani smo naredili veliko poskusov,  eko papir, maketo, gledališko igro, spletali makrame in še veliko več.

Letos smo doma, toda kljub temu se bomo spomnili na naš planet, ki je letos v primežu pandemije virusa Covid-19.

V času karantene nam je ob svetovnem dnevu Zemlje omogočen brezplačen ogled Yann Arthus-Bertrandovega vrhunskega dokumentarnega filma ŽEJNI SVET.

Ogled filma bo mogoč od 17. – 24. aprila 2020.

Toplo vam priporočam tudi, da prisluhnete eko pravljici za otroke in odrasle, Zemlja je dobila vročino.

Najmlajši (razredna stopnja) lahko preberete/poslušate knjigi z eko vsebino, ki vsebujeta tudi interaktivne igre oz. naloge:

Zelena zamisel račka Juniorja (A. Kokalj: Navdušujoča zgodba o ideji račka Juniorja in njegovih prijateljih, ki se odločijo narediti nekaj dobrega za okolje in za lepšo prihodnost.)

Raček Junior in duh Zelenega jezera  (J. Vidmar: Poučna zgodba o skrbi za naravo, o dobrih medsebojnih odnosih in o različnih strahovih, s katerimi se srečuje vsak otrok. Raček Junior pomaga prijateljem stkati pristna prijateljstva in premagati njihove strahove, ob tem pa skupaj poskrbijo še za čistejše okolje.)

Prijeten ekološko obarvan dan vam želim,

Sandra, eko koordinatorka

Dostopnost