Skoči na glavno vsebino
Select Page

Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran DOŠ Prosenjakovci/KÁI,  Pártosfalva, ki se nahaja na spletnem naslovu http://www.dos-prosenjakovci.si/. Vsem, ki vas zanima dogajanje na spletnih straneh naše šole, želimo zagotoviti pozitivno uporabniško izkušnjo. Spletne strani se trudimo približati najširšemu krogu uporabnikov, zato le-te sproti prilagajamo najranljivejšim skupinam.

DOŠ Prosenjakovci/KÁI,  Pártosfalva se zavezuje  v skladu z  Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18, 95/21 – ZInfV-A, 189/21 – ZDU-1M in 18/23 – ZDU-1O; v nadaljnjem besedilu: ZDSMA)  vsem uporabnikom omogočati dostopnost do vsebine spletišča na spletni povezavi http://www.dos-prosenjakovci.si/.

Na spletni strani je dodana funkcionalnost z vtičnikom SOGO Dostopnost na stopnji AA (WCAG 2.0), ki je skladna s standardom SIST EN 301 549 V1.1.2, ki je zahtevan v ZDSMA, ki jih lahko uporabljajo osebe z različnimi oblikami oviranosti.

Z vtičnikom »SOGO Dostopnost« obiskovalcem spletišča omogočamo, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam. Obiskovalci spletne strani lahko s pomočjo vtičnika spremenijo pisavo, povečajo črke, spremenijo kontrast barv na spletišču, ustavijo premike ter s podčrtovanjem naredijo hiperpovezave bolj vidne.

 

Stopnja skladnosti

Spletišče DOŠ Prosenjakovci/KÁI,  Pártosfalva je v največji možni meri skladno z ZDSMA.

 

Dostopnost

– Z orodjem SOGO Dostopnost omogočamo izbiro različnih velikosti pisav, barvnih kontrastov, uporabo berljive pisave, podčrtavanje povezav. Orodje se nahaja v desnem zgornjem kotu.

– Velikost besedila se lahko v brskalniku spreminja brez izgube pomembnih informacij (CTRL + tipka plus, CTRL + tipka minus).

– Vsebine so prilagodljive in berljive na različnih napravah in v različnih brskalnikih.

– Večina slikovnega gradiva je opremljenega z nadomestnim besedilom.

– Za iskanje vsebine na spletnih straneh je na voljo polje za iskanje.

– Vsebine so organizirane v menijih in povezavah. Na vsaki strani se lahko s klikom na možnost Domov/Nyitólap takoj vrnemo na izhodiščno stran.

– Vsebina je strukturirana z uporabo označenih naslovov. Pri naslovih in povezavah uporabljamo logična imena.

– Besedilo je berljivo in razumljivo. V največji možni meri se izogibamo kompleksnim besedilom.

 

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča DOŠ Prosenjakovci/KÁI, Pártosfalva nenehno spremljamo, posodabljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa ZDSMA.

Primeri takih vsebin so:

– dokumenti objavljeni v PDF obliki,

– različne kompleksne tabele s podatki,

– videoposnetki, ki nimajo na voljo podnapisov,

– organigrami.

 

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču www.dos-prosenjakovci.si, kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili ZDSMA in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po elektronski pošti na e-naslov: dos-prosenjakovci@guest.arnes.si. Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za nezmožnost odgovora v navedenem roku ustrezno utemeljili.

 

Nadzor nad izvajanjem določb ZDSMA

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom ZDSMA, lahko oddate opis in povezavo na nedostopno vsebino spletišča na Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo po navadni pošti ali elektronski pošti na naslov: gp.irsid@gov.si.

 

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 19. aprila 2023 po metodi samoocene.

Izjava je bila nazadnje pregledana 19. aprila 2023.

POMEMBNO:/
FONTOS:


Ob 40 letnici DOŠ Prosenjakovci/A pártosfalvi KÁI 40. évfordulójára:


Predstavitveni video/Bemutató videó:


Koledar dogodkov/ Eseménynaptár

varna raba interneta
TOM_logotip

Šolsko glasilo - ČEBELICA/
Az iskolaújság - MÉHECSKE:

Dostopnost