Skoči na glavno vsebino
Select Page

NAROČILO ŠOLSKIH POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2024/2025

Spoštovani starši!

Leto je naokoli in spet je tu čas, ko vam moram posredovati sezname šolskih potrebščin in delovnih zvezkov za šolsko leto 2024/2025, ki jih je predlagal strokovni aktiv (najdete jih v prilogah).

POMEMBNO:

Starši učencev, ki bodo naslednje leto obiskovali 1., 2. ali 3. razred v spletnih naročilnicah ne boste našli delovnih zvezkov, saj jih bodo otroci dobili v šoli, ker so financirani s strani države. 

Učbenike dobijo v uporabo vsi učenci v šoli iz učbeniškega sklada. Dvojezične delovne zvezke in delovne zvezke za madžarski jezik dobijo učenci v šoli. Ostale delovne zvezke in potrebščine morate kupiti starši sami.

Na spodnjih povezavah lahko dostopate do spletnih naročilnic posameznih založb:

– Kopija nova: povezava do spletne naročilnice

– Office&More – GO2SCHOOL: povezava do spletne naročilnice

– Mladinska knjiga: www.emka.si

– PRINTINK Vse za šolo: www.printink.si/vse-za-solo

Mateja Hladen, knjižničarka

ŠPORTNI DAN

Tistega vročega junijskega dne smo po jutranjem pogovoru začeli s športnim dnevom Šaljive vodne igre. Po uvodnem ogrevanju, za katero so poskrbele četrtošolke, smo se razdelili v dve skupini. Štafetne igre, tekmovanje v metih na koš, tekmovanje v prostih strelih na gol, šaljive igre. Vsaka izmed dejavnosti nas je dodatno podkrepila, da smo se zares ogreli za vodne igre, ki so sledile v drugem delu športnega dneva. Za organizacijo, navodila in sprotno vzdrževanje spoštovanja športnega obnašanja je skrbela učiteljica športa Simona Ravnič. Premočeni, polni adrenalina in na koncu že rahlo utrujeni smo spoznali, kako dobri smo pri premagovanju različnih naporov in da je voda za nas še vedno največji užitek. Resnično drži tisti rek, ki pravi, da je voda veliko več, kot le vir življenja.

učiteljica Lavra Černela

ŠPORTNI DAN

Sončno jutro, žvrgolenje ptic, jasno nebo. Dan kot nalašč za izvedbo športnega dne. Učenci od 1. do 9. razreda so z navdušenjem prihajali v šolo, saj so vedeli, da jih čaka dan poln mokrih dogodivščin in zabave. Po jutranji sprostitvi in pogovoru smo se odpravili v Terme 3000, v dan aktivnosti v vodi in ob vodi. Učiteljica športa Simona Ravnič je ob bazenih najprej pojasnila vsa pravila, ki veljajo za tisti dan. Učenci od 5. do 9. razreda so morali pokazati, kako dobri plavalci so, da so smeli potem aktivno preživeti čas v vodi. Mlajši učenci so pod budnimi očesi razredničark raziskovali skrivnosti bolj plitvih bazenov za malo manj vešče plavalce. Nismo pozabili ne na malico in ne na sladoled. A vsega dobrega je enkrat konec in rahlo utrujeni smo se z novimi spomini vrnili na šolo.

Lavra Černela, razredničarka 8. razreda

AZ ISKOLAI KELLÉKEK RENDELÉSE A 2024/2025-ÖS TANÉVRE

Tisztelt szülők!

Ismét körül ért egy év és itt az idő, amikor a 2024/2025-ös tanévre a szakmai aktíva által javasolt tanszerek- és munkafüzetek listáját kell az Önök rendelkezésére bocsátanom (a mellékletben találják).

FONTOS:

A jövő év 1., 2. vagy 3. osztályba járó tanulók szülei a listán nem fogják megtalálni a munkafüzeteket, mivel gyermekeik ezeket az iskolában fogják megkapni, hiszen ezek az állam által vannak finanszírozva.

A tankönyveket az iskola minden tanulója megkapja a tankönyvalapból. Az iskolában a tanulók kétnyelvű munkafüzeteket és magyar nyelvű munkafüzeteket kapnak. Az egyéb munkafüzeteket és tanszereket a szülőknek maguknak kell megvásárolniuk.

Az egyes kiadók online megrendelőlapjait az alábbi linkeken érhetik el:

– Kopija nova: internetes rendelés

– Office&More – GO2SCHOOL: internetes rendelés

– Mladinska knjiga: www.emka.si

– PRINTINK Vse za šolo: www.printink.si/vse-za-solo

Hladen Mateja, könyvtáros

SPORTNAP

Napsütéses reggel, madárcsicsergés, tiszta égbolt. Tökéletes nap egy sportnaphoz. Az 1-9. osztályos tanulók izgatottan érkeztek az iskolába, tudva, hogy vizes kalandokkal és szórakozással teli nap vár rájuk. A reggeli relaxáció és beszélgetés után elmentünk a Terme 3000-be, egy egésznapos tevékenységre a vízben és azon kivül. Simona Ravnič sporttanár először ismertette velünk a szabályokat a medencéknél. Az 5-9. osztályos tanulóknak meg kellett mutatniuk, milyen jó úszók, így aztán aktívan tölthették az időt a vízben. A kisebb tanulók az osztályfőnökök figyelmes felügyelete alatt tárták fel a sekélyebb medencék titkait. Nem felejtettük el sem az uzsonnát, sem a fagylaltot. De minden jónak vége szakad, és kicsit fáradtan, de új emlékekkel tértünk vissza az iskolába.

Lavra Černela, a 8. ostály osztályfőnöke

NAP VILÁGNAPJA

Nincs a természetben felségesebb tárgy, mint a nap, sem magasztosabb és meghatóbb, mint a csillagos ég.

(Andrássy István)

Dostopnost