Select Page

18. novembra 2016 je v vseh osnovnih šolah in vrtcih potekal projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«, na ta dan smo v šoli zajtrkovali slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka. Namen projekta je opozoriti na pomen oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Del projekta pa je tudi splošno osveščanje mladih o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnostih.

Ob tej priložnosti smo na DOŠ Prosenjakovci izvedli dan dejavnosti z naslovom »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Po uvodni otvoritvi dneva smo razgibali svoja telesa ob jutranji telovadbi v šolski telovadnici, nato pozajtrkovali in se lotili dela v delavnicah. Učenci 1., 2. in 3. razreda so pripravili skutin namaz, koruzno zlevanko, perece in pogrinjke. Učenci 4. razreda so z dramsko igro predstavili, kako so se prehranjevali nekoč in danes. Petošolci so skupaj s šestošolci skuhali tradicionalno kosilo, bujto repo. Učenci 7., 8. in 9. razreda pa so iskali recepte zdravih tradicionalnih jedi in preračunavali energijsko vrednost le-teh ter se deloma že lotili izdelave »Knjižice receptov DOŠ Prosenjakovci«. Dan smo zaključili s predstavitvami dela po delavnicah in pokušino vseh dobrot, ki smo jih pripravili. Nekaj utrinkov v galeriji.

Dostopnost