Skoči na glavno vsebino
Select Page

15. novembra smo na šoli obeležili dan slovenske hrane in izvedli tradicionalni slovenski zajtrk.

Zajtrkovali smo Mlinopekov kruh iz kmečke peči, mleko in maslo »Gorički raj«, med Štefana Šömna iz Martjanec ter se posladkali z jabolki Adama Novaka.

Ker je eden izmed temeljnih ciljev tega dne splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, smo se po zajtrku odpravili v telovadnico Tu smo pod vodstvom naše športne pedagoginje ter ob ritmih glasbe izvajali najrazličnejše športne aktivnosti.

Geslo letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka je bilo »Hvala za vaš super zajtrk«, zato smo se odločili, da se bomo odpravili na oglede.

Nekaj učencev prvega, drugega, tretjega in četrtega razreda se je odpravilo k teti Margiti, naši nekdanji kuharici, ki že vrsto let uspešno goji koze ter prideluje zdravo kozje mleko, skuto, kozji sir. Učenci so bili navdušeni nad drobnico, zajci, doma vzgojeno limono …

Ostali učenci  prvega, drugega, tretjega in četrtega razreda so se na kmetiji pri Sabotinijevih podučili o reji goveda, njihovi koristnosti in uporabnosti.

Ekosocialna kmetija »Kocljevina«, ki zaposluje osebe iz ranljivih družbenih skupin, je gostila učence petega in šestega razreda. Na kmetiji razvijajo oz. pridelujejo prav vse, kar je bilo v Panonski nižini moč najti že nekoč. In kaj je učence najbolj pritegnilo? Ježa, morda peka? Zagotovo je vsak našel nekaj zase.

Učenci sedmega, osmega in devetega razreda pa so imeli priložnost videti, kako poteka proizvodnja v mlinskem in kako v pekovskem delu Mlinopeka.

Geslu letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka »Hvala za vaš super zajtrk« dodajamo: »Hvala za vaš super dan«.

Utrinki v galeriji.

Dostopnost