Skoči na glavno vsebino
Select Page

Gledališče povezuje, slovenski kulturni praznik

Ker trenutno ne moremo obiskovati kulturnih ustanov, smo gledališke predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana pripeljali do učencev v virtualni obliki. Za učence od 4. do 9. razreda smo v torek, 9. 2. 2021, pripravili kulturni dan na daljavo. Učenci so se zjutraj s svojimi učitelji srečali v e-učilnicah, kjer so se dogovorili o poteku kulturnega dne in o pestrih aktivnostih, ki jih čakajo.

Četrtošolci in petošolci so si ogledali navihano predstavo Groznovilco, šestošolci in sedmošolci lutkovno predstavo Martin Krpan, osmošolci in devetošolci pa pravo gledališko avanturo, predstavo, v kateri nastopajo najstniki, z naslovom Vihar v glavi.

Kot se glasi naslov našega kulturnega dne, Gledališče povezuje, so nas v teh težkih časih predstave povezale, razveselile in nas tudi razbremenile običajnega vsakodnevnega šolskega dela.

Po ogledu predstav so učenci ustvarjali, nastali so prekrasni izdelki. Odzivi in razmišljanja učencev v pogovorih ob zaključku kulturnega dne pričajo o prijetno preživetem, kulture polnem dnevu.

Seveda tudi galerija govori sama zase.

Dostopnost