Skoči na glavno vsebino
Select Page

»Sreča se prikrade skozi vrata, ko si pozabil, da si jih pustil odprta.«

Dragi učenci, spoštovani starši!

23. oktobra 2020, ko smo se odpravili na počitnice, nihče med nami ni želel verjeti, da bodo vrata naše šole, našega drugega doma, tako dolgo zaprta. A nič zato, še dalje smo se učili, se gibali in predvsem družili preko zoom-a. A prav tako smo vsak dan bolj pogrešali pouk v učilnici, pogovor z učiteljem, druženje s sošolci, prijatelji.

In prav zato je danes zjutraj, kljub oblakom in močnemu vetru, posijalo sonce. Čeprav so bila vrata zaprta, smo sreči vseeno dovolili vstopiti. Sončne žarke je s čudovitimi barvami naslikala novica, da se v ponedeljek, 22. 2. 2021, tudi za učence od 4. do 9. razreda pouk na šoli ponovno prične.

Bodimo torej veseli, otresimo se strahu, da se morda nisem dovolj naučil, kajti sedaj, ko bomo lahko spet skupaj, bomo delali lahkotne, drobne korake, preverili, koliko znamo, kaj še moramo utrditi. Za začetek nas bolj kot vse ostalo zanima, kako ste, kaj ste doživljali v času šolanja na daljavo. Vrata odpiramo ne samo vsem nam, vrata odpiramo prijazni besedi, ustvarjanju, igrivosti, radovednosti …

S poukom bomo pričeli v ponedeljek ob 7.30, končali bomo ob 14:35. Zbrali se bomo na parkirišču v Prosenjakovcih oziroma na dvorišču podružničnih šol. Med sabo bomo upoštevali razdaljo 1,5 do 2 m. Vsi bomo nosili zaščitne maske. Učitelji bodo nato učence spremljali v učilnice. Skupaj se bodo dogovorili o načinu življenja in dela, o preventivnih ukrepih za svoje in za zdravje drugih. Učenci naj imajo s seboj tudi šolske potrebščine.

Avtobusni prevoz bo organiziran po običajnem voznem redu.

Maloobmejni prehod Magyarszombatfa – Prosenjakovci bo ponovno odprt za učence iz Madžarske med 7.00 in 8.00 zjutraj in popoldne med 14.00 in 15.00.

Šola je za učence v Sloveniji obvezna. Z 22. 2. 2021 se šolanje na daljavo za učence od 4. do 9. razreda zaključuje.

Pojav novega koronavirusa pomeni dodatno tveganje v življenju ter potrebo po prilagoditvah in spremembi vedenja. V šolo lahko pridejo samo zdravi otroci oz. zaposleni. Pomembno je, da smo tako starši kot tudi zaposleni seznanjeni s simptomi in znaki bolezni COVID-19 in ob pojavu simptomov in znakov znamo pravilno ukrepati.

Po navodilih NIJZ boste starši, katerih otroci se bodo 22. 2. 2021 vrnili v šolo, za svojega otroka izpolnili izjavo »pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19«. Izjavo je pripravil NIJZ. Preberite jo in upoštevajte njihova priporočila. Prosimo Vas, da nam jo takoj v ponedeljek vrnete ali jo podpišete v šoli, saj jih bomo imeli natisnjene za primer, če teh možnosti sami nimate.

Seznaniti Vas želimo še s poostrenimi higienskimi priporočili za izvajanje pouka v osnovni šoli za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2.

  • Virus v okolico izločamo s kihanjem, kašljanjem, glasnim govorjenjem, zato je priporočena medosebna razdalja vsaj 1,5 oz. 2 metra. V primeru, da je ta razdalja manjša, je tveganje za okužbo večje.
  •  Redno in temeljito si umivajmo roke z milom in vodo.
  • Roke si umivajmo in razkužujmo tudi po vsakem prijemanju kljuk, ograje stopnišča ali dotikanju drugih površin.
  • Ne dotikajmo se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami.
  • Upoštevajmo pravilno higieno kašlja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava). Papirnat robček po vsaki uporabi odvržemo med odpadke in si nato umijemo roke z milom in vodo.
  • Maske uporabljajmo pravilno.
  • Temeljito zračimo zaprte prostore.
  • V šolski objekt vstopajo samo učenci in zaposleni, ostali le po potrebi po predhodni najavi.
    Tudi za vse obiskovalce veljajo poostreni higienski ukrepi.
  • Nadaljevali bomo z govorilnimi urami ter s pridobivanjem informacij za starše preko računalniške povezave.
  • Do nadaljnjega je odsvetovano organiziranje vsakršnih dogodkov oziroma udeležba na njih.

Ostanimo zdravi in lep pozdrav do snidenja.

Jožefa Herman, ravnateljica

Dostopnost