Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci prvega in drugega razreda podružnične šole Hodoš smo teden otroka preživeli tako, da smo raziskovali, ustvarjali in se urili v različnih veščinah. V ponedeljek, 4. oktobra smo iz odpadnih materialov izdelovali igrače, kot punčko iz cunj ali avtomobilček ali robota. V torek, 5. oktobra je bil prav poseben dan, saj smo postali pravi mali znanstveniki. Raziskovali smo vreme, tako da smo v razredu pričarali oblak, dež, mavrico in celo tornado, ki nam je bil najljubši. Sredo je zaznamovalo računalniško opismenjevanje. Učili smo se uporabljati tipkovnico in miško. Naučili smo se tudi uporabljati telefone in tablice ter aplikacijo Seesaw, s pomočjo katere bomo vadili branje in računanje. 

V četrtek smo imeli na šoli prav poseben obisk. Ker smo se učili o prometu, nas je obiskal policist iz PP Gornji Petrovci, ki nas je poučil o njegovem poklicu ter o varnosti v prometu. Na žalost nam je zagodlo vreme, zato nismo opravili sprehoda po šolski poti.

Vreme se je nekoliko popravilo v petek, zato smo se z velikim navdušenjem odpravili na Krplivnik, kjer smo pri etnografskem muzeju, skupaj z vrtčevskimi otroci, opravili otroško trgatev. Po končanem delu smo seveda poskusili tudi mošt.  

Vabljeni k ogledu fotografij.

 

Dostopnost