Skoči na glavno vsebino
Select Page

EKO DAN

V torek, 21. 5. 2024, smo izvedli eko dan na temo Sobivanje človeka z naravo. Obiskala sta nas predstavnika Krajinskega parka Goričko, ki sta nam podrobneje predstavila svoje delo, spoznali pa smo, kako zelo pomembni so nadzorniki, ki delujejo v naravnih parkih. Učenci so se razdelili v dve skupini, kjer so aktivno dopolnjevali in poglabljali znanje, ki so ga pridobili med poukom. Spoznavali smo različne rastlinske in živalske vrste Krajinskega parka Goričko, doživljali življenjska okolja, ki jih te vrste imajo, hkrati pa skušali razumeti, kako pomembno je sobivanje človeka z naravo. Poglaviten cilj, ki smo ga in ga tudi ves čas zasledujemo, je pozitiven odnos do narave in okolja, v katerem živimo.

Dan za dnem smo lahko hvaležni, da smo v tako čudovitem, mozaičnem okolju in prepričali smo se o dejstvu, ki ga navaja ruski pisatelj Tolstoj: resnična sreča je biti z naravo, jo gledati in se pogovarjati z njo. 

Lavra Černela, eko koordinatorica

NARAVOSLOVNI DAN

Danes smo se učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili raziskovat bližnji gozd in travnik z namenom spoznati vsebine naravoslovnega dne. Ukvarjali smo se predvsem z raznolikostjo živih bitij in s kislinami ter bazami, ki jih najdemo v našem okolju. Po uvodni pripravi, tako v znanju kot pri pripomočkih, smo z odločnimi koraki iskali odgovore na zastavljena vprašanja. Vreme nam je bilo naklonjeno, spregovorili smo o marsikateri temi in zaključili, da je naša okolica prečudovita, saj nam ponuja ogromno priložnosti za pridobivanje praktičnega znanja.
                                                Lavra Černela, razredničarka 8. razreda

SVETOVNI DAN ČEBEL

Čebela taka je kot njiva: če hočeš, da kaj da ti, ji moraš tudi dati in ne samo jemati.

 

JUTALOMKIRÁNDULÁS 2024

Április 19-én és 20-án a MNMI jóvoltából iskolánk azon tanulói, akik dobogós helyezéseket értek el a különböző magyar versenyeken, jutalomkiránduláson vettek részt. Két napot töltöttünk Magyarországon. Szegedet és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot nézhettük meg. Első nap hat órát utaztunk Szegedig, ahol megnéztük a Magyarok Nagyasszonya-székesegyházat a Dóm téren. A bátrak felmehettek egészen a templom harangjához. Ezután városnézés következett, megtekintettük a város fő látványosságait. Este egy hotelben szálltunk meg. Következő nap ellátogattunk Ópusztaszerre, ahol megtekintettük a Feszty-körképet. Sok új barátságot kötöttünk. Nagyon jól éreztük magunkat.

A FÖLD NAPJA

A természet világa sem nem végtelen, sem nem sebezhetetlen.

Kíméletre és védelemre van szüksége.

(David Attenborough)

POMEMBNO:/
FONTOS:


Ob 40 letnici DOŠ Prosenjakovci/A pártosfalvi KÁI 40. évfordulójára:


Predstavitveni video/Bemutató videó:


Koledar dogodkov/ Eseménynaptár

varna raba interneta
TOM_logotip

Šolsko glasilo - ČEBELICA/
Az iskolaújság - MÉHECSKE:

Dostopnost