Skoči na glavno vsebino
Select Page

Brezžično izobraževalno omrežje EDUROAM

 

Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci nudi zaposlenim in učencem možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/dostop).

 

1. Kaj je Eduroam?

 

Storitev Eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

 

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, osnovne in srednje šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

 

Omrežje je zasnovano tako, da lahko učenci/dijaki/študentje ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno, v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam (npr. učitelj DOŠ Prosenjakovci dostopa v zaščiteno omrežje Eduroam v Mariboru ali Ljubljani oz. v katerokoli omrežje Eduroam v tujini). Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

 

2. Tehnične zahteve za dostop

 

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, tablico, dlančnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA2-Podjetniško (WPA2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES).

 

3. Navodila za priklop

 

Lahko si pomagate z prednastavljenimi programi za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi – eduroamCAT. Poleg tega je za uspešno prijavo in posledično brezžični dostop potrebno še veljavno uporabniško ime in geslo na matični ustanovi – DOŠ Prosenjakovci.

 

4. Pomoč in kontaktne osebe

 

Kontaktna oseba je Mateja Hladen, tel: (02) 544 10 30 oz. dos-prosenjakovci@guest.arnes.si.

POMEMBNO:/
FONTOS:


Ob 40 letnici DOŠ Prosenjakovci/A pártosfalvi KÁI 40. évfordulójára:


Predstavitveni video/Bemutató videó:


Koledar dogodkov/ Eseménynaptár

varna raba interneta
TOM_logotip

Šolsko glasilo - ČEBELICA/
Az iskolaújság - MÉHECSKE:

Dostopnost