Skoči na glavno vsebino
Select Page

NARAVOSLOVNI DAN

Danes smo se učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili raziskovat bližnji gozd in travnik z namenom spoznati vsebine naravoslovnega dne. Ukvarjali smo se predvsem z raznolikostjo živih bitij in s kislinami ter bazami, ki jih najdemo v našem okolju. Po uvodni pripravi, tako v znanju kot pri pripomočkih, smo z odločnimi koraki iskali odgovore na zastavljena vprašanja. Vreme nam je bilo naklonjeno, spregovorili smo o marsikateri temi in zaključili, da je naša okolica prečudovita, saj nam ponuja ogromno priložnosti za pridobivanje praktičnega znanja.
                                                Lavra Černela, razredničarka 8. razreda

SVETOVNI DAN ČEBEL

Čebela taka je kot njiva: če hočeš, da kaj da ti, ji moraš tudi dati in ne samo jemati.

 

JUTALOMKIRÁNDULÁS 2024

V petek, 19. 4. 2024, smo se nekateri učenci udeležili nagradnega izleta. Z avtobusom smo se za 2 dneva odpravili na Madžarsko, natančneje v mesto Szeged in v park narodne dediščine v Ópusztaszeru. Prvi dan smo po 6 urah vožnje prispeli v mesto Szeged, kjer smo najprej imeli kosilo, nato pa smo se odpravili na ogled cerkve Dóm. Bolj pogumni so se lahko povzpeli tudi na cerkveni zvonik. Po ogledu cerkve smo se 1 uro sprehajali po Szegedu, kjer nam je vodič pokazal znamenitosti mesta. Zvečer smo se po večerji nastanili v hotelu. Naslednji dan smo obiskali park narodne dediščine v Ópusztaszeru, kjer smo si najprej ogledali sliko Feszty-körkép. V parku smo si ogledali še nekaj pomembnejših zgodovinskih znamenitosti, nato pa smo se odpravili domov.

JUTALOMKIRÁNDULÁS 2024

Április 19-én és 20-án a MNMI jóvoltából iskolánk azon tanulói, akik dobogós helyezéseket értek el a különböző magyar versenyeken, jutalomkiránduláson vettek részt. Két napot töltöttünk Magyarországon. Szegedet és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot nézhettük meg. Első nap hat órát utaztunk Szegedig, ahol megnéztük a Magyarok Nagyasszonya-székesegyházat a Dóm téren. A bátrak felmehettek egészen a templom harangjához. Ezután városnézés következett, megtekintettük a város fő látványosságait. Este egy hotelben szálltunk meg. Következő nap ellátogattunk Ópusztaszerre, ahol megtekintettük a Feszty-körképet. Sok új barátságot kötöttünk. Nagyon jól éreztük magunkat.

A FÖLD NAPJA

A természet világa sem nem végtelen, sem nem sebezhetetlen.

Kíméletre és védelemre van szüksége.

(David Attenborough)

FIGYELEM

Ne tépd le a védett növényeket! 

 (Agárkosbor)

Dostopnost